Udprintet af https://aarhus.city-map.dk/city/db/411602011003/musikhuset-aarhus

Musikhuset Aarhus

Billedophavsret: Musikhuset Aarhus

I 1982 fik Aarhus indviet sit musikhus. Huset er på 15.000 m2 med 300 rum, hvor salene og foyeren udgør husets ”hjerte”.
Målet med et sådan hus var klart, at det skulle ikke være til en bestemt slags kultur, men danne rammen om en masse aktiviteter. Hvilket man også kan se da musikhusets faste lejere er med til at gøre Musikhuset Aarhus til et af Nordeuropas første og mest vellykkede eksempel på et multi-kultur-hus.
Af Musikhusets faste beboer kan nævnes Aarhus symnfoniorkester, Den Jyske Opera, Filuren (byens børneteater) og DIM (Danish Institute of Electroacoustic Musik).

Billedophavsret: Musikhuset Aarhus

Musikhuset besøges årligt af ca. ½ mio. mennesker, der både har glæde af forstillingerne i salene og af den afslappede atmosfære i Foyeren.
Den Store sal har 1.572 pladser og Lille Sal har 314 pladser. Foyeren benyttes ud over til udstilling også til store spisearrangementer og koncerter med plads til 400 siddende og 800 stående gæster.
Musikhuset er fyldt med spændende arrangementer og mange kendte navne, der fortæller historier, vækker minder og skaber forventninger. Så velkommen til Musikhuset Aarhus.

Kortoversigt
Søg